Фото без опису     2021 рік для Сватівської територіальної громади розпочався в нових адміністративно-територіальних умовах і ознаменувався масштабною реформою в земельній галузі.  Зокрема, це передача функції розпорядження землями безпосередньо громадам, на території яких ці землі знаходяться.

     У час нових змін земельного законодавства дуже важливим є обговорення різноманітних земельних питань і процедур. Саме цим питанням велику увагу приділяють Сватівський міський голова Віта Сліпець,  депутатський корпус, відділ земельних ресурсів, просторового планування та екології міської ради. За час повноважень ради восьмого скликання проведено десять пленарних засідань ради,  прийнято 1060 рішень. З них 797 рішень стосуються регулювання земельних відносин, зокрема виділення земельних ділянок учасникам АТО, особливості нормативно-грошової оцінки земель, орендної плати за землю, тощо. Якщо визначати у відсотковому еквіваленті, то це 75 % від загальної кількості прийнятих рішень.

    Різні оцінки ми отримуємо за результатами своєї діяльності. Хтось задоволений оперативністю розгляду питань, дехто вважає дії громади не зовсім вірними в частині передачі земель у власність для ведення особистого селянського господарства та в оренду для сінокосіння і випасання худоби. Подібні звинувачення є безпідставними, так як майже 100 % дозволів на розробку документації із землеустрою були надані реформованими сільськими радами.

    Якщо говорити про сьогодення  -  то кожний аспект і нюанс ретельно вивчається постійною депутатською комісією з питань земельних відносин, природокористування, екології, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою (голова комісії Л. Полякова). На тепер прийнято лише 75 рішень по виділенню земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, з них 49 учасникам АТО/ООС.