Проблема безпритульнФото без описуих тварин є однією з болючих для багатьох міст України. На сьогоднішній день ця проблема дуже актуальна і для Сватівської громади. За дорученням Сватівського міського голови Віти Сліпець впроваджено міську програму розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Сватівської міської ради на 2021 рік. В одному із пунктів програми передбачено проведення заходів щодо регулювання чисельності безпритульних тварин з метою зниження та недопущення зростання їх кількості на вулицях населених пунктів громади.

Безконтрольне находження безпритульних тварин серед людських помешкань та на виробничих територіях представляє загрозу виникнення та розповсюдження зооантропонозних захворювань, в тому числі особливо небезпечних серед тварин, та через тварин серед людей.

Важливим кроком у роботі з регулювання чисельності безпритульних тварин в Сватівській громаді є впровадження гуманних методів відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». З цією метою була розпочата співпраця з громадською організацією «Ветеринари без кордонів». Минулого тижня заступник Сватівського міського голови Ірина Корлякова і громадська активістка-зоозахисниця Валентина Черкасова зустрілися з головою правління громадської організації «Ветеринари без кордонів», лікарем ветеринарної медицини, Віктором Воротніковим. За підсумками зустрічі був визначений чіткий план дій з вирішення зазначеного питання.

Робота щодо впровадження заходів з регулювання чисельності безпритульних тварин триває.