26 квітня 1Фото без опису986 року вибухнула аварія на Чорнобильській АЕС. Ця жахлива подія сучасної історії навіки  закарбувалася як - трагедія. Цей день став чорною датою не лише України, а й для усього світу. Сватівська громада разом з українським народом вшанувала чорнобильців, ліквідаторів аварії на АЕС мітинг-реквієм біля Меморіалу Слави, Пам’яті і Скорботи в м. Сватове.

З промовою до присутніх звернулася Сватівський міський голова Віта Сліпець.

«В цей день вся країна згадує ті страшні часи, коли сталася жахлива аварія на Чорнобильській АЕС, коли тисячі людей, в тому числі і наші земляки, включилися у боротьбу з некерованою атомною стихією. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи людство від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Слава Вам і низький уклін. Найголовніше, що хочу Вам побажати, - це міцного здоров’я, родинного щастя, і мирного неба», - зазначила Віта Сліпець.

Також слова вдячності ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи також висловили голова Сватівської райдержадміністрації Олег Клименчуков, голова Сватівської районної ради Людмила Русанова, військовий комісар Сватівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Максим Хмарук, виконуюча обов’язки начальника Сватівського відділу поліції Наталія Рубан.

Пам’ять померлих ліквідаторів учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Сучасне покоління нашої країни і всього світу вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які проявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах.

Подвиг героїв, які ціною свого здоров’я і життя захистили людство від атомної небезпеки це священна пам'ять, яка буде жити в віках.

 

Прес-служба Сватівської міської ради