Об'єднатись заради врегулювання проблеми з безпритульними тваринами на вулицях нашої громади – основна тема зустрічі заступника міського голови Ірини Корлякової  та волонтерів-зоозахисників.

Мешканці громади, які не байдужі до долі тварин зустрілись, щоб обговорити питання реєстрації громадської організації «Бачити серцем», провели установчі збори, визначили осіб, які будуть займати керівні посади в новоствореному об’єднанні.

Стерилізація тварин – гуманний шлях до зменшення популяції безпритульних тварин, тому присутні на нараді прийняли рішення щодо підписання угоди з громадською організацією «Ветеринари без кордонів» про стерилізацію безпритульних свійських тварин на території Сватівської громади.

Учасниками наради було розглянуто 2 заяви про безвідповідальне ставлення мешканців громади до свійських тварин, прийняті рекомендаційні рішення по ним. Розглянута й можливість внесення змін і доповнень до Правил утримання домашніх тварин підприємствами, організаціями, установами, закладами та громадянами Сватівської територіальної громади, затверджені рішенням виконавчого комітету Сватівської міської ради 6 квітня 2021 року.

Зауваження та пропозиції зоозахисників взяті до уваги керівництвом міської ради, за підсумками розгляду яких будуть надані доручення відповідальним особам.