КУ «СватівськийФото без опису міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (далі – територіальний центр) створений для надання соціальних послуг громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах з метою подолання або мінімізації цих обставин.

Основними завданнями територіального центру є:

виявлення осіб, оцінювання (визначення) їх індивідуальних потреб у наданні соціальних послуг;

забезпечення якісного надання соціальних послуг;

установлення зв’язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами осіб.

У Сватівському міському територіальному центрі є такі структурні підрозділи:

  • відділення соціальної допомоги вдома (надання соціальної послуги догляду вдома);
  • денного перебування;
  • організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

 

Відділення соціальної допомоги вдома здійснює допомогу у веденні домашнього господарства: закупівля та доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, допомога у приготуванні їжі, прибиранні житла, дрібний ремонт одягу, взуття, надання інформації з питань соціального захисту населення, допомога в отриманні безоплатної правової допомоги, в оформленні документів, оплата комунальних платежів, виклик лікаря, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я, допомога в обробітку присадибних ділянок тощо.

Відділення денного перебування проводить роботу в напрямку запобігання виникненню та розвитку можливих захворювань особи, підтримка здоров’я, реабілітація та лікування (масажний та фізіотерапевтичний кабінет), залучення до активної участі в «Університеті ІІІ віку» (проведення лекцій, хорових та рукодільних занять), надання інформації з питань соціального захисту населення, консультування, представництво інтересів.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги здійснює послуги з прання білизни та одягу; перукарські послуги; косметичне, вологе генеральне прибирання житла; рубання (розпилювання) дров; принесення вугілля, дров; обробка присадибної ділянки; косіння трави біля будинку/паркану; ремонтні роботи. В відділенні діє пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації.

Територіальний центр надає такі види соціальних послуг:

- догляд вдома;                              

- паліативний догляд;

- екстрене (кризове) втручання;    

- консультування;

- представництво інтересів;           

- посередництво (медіація);

- соціальна профілактика;   

         - інформування;

- соціальна адаптація;                

- натуральна допомога.

 

За довідками про отримання соціальних послуг звертатися за телефоном: 0955657328, 06471 32102