Фото без опису Фото без опису

     Інклюзивна освіта є одним із головних пріоритетів освітніх реформ. Сьогодні є велика потреба розвивати інклюзивну освіту на рівні закладів дошкільної освіти, бо ранній і дошкільний вік є важливим для розвитку усіх дітей, а для дітей з особливими освітніми потребами цей період має особливе значення.

     Тому розуміючи актуальність даного питання, завдяки ініціативі Сватівського міського голови Віти Сліпець, КЗДО (ясла-садок) № 2 «Веселка» починаючи з 2021 року приймає участь у проєкті «Покращення доступу до інклюзивної та якісної дошкільної освіти у закладах освіти Донецької та Луганської областей» за підтримки  Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» та Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ «Спільно»  за підтримки Німецького Уряду.

     Мета даного Проєкту - відкриття однієї інклюзивної групи до грудня 2022 року з відповідним матеріально-технічним наповненням.

     Наразі, педагогічний склад дошкільного закладу активно проходить тренінги та вже отримує перше навчальне і технічне обладнання для ресурсної кімнати: проектор, миючий пилосмок, гімнастичні мати, сенсорну гойдалку-гамак, спортивний м’який конструктор, гру «Дженга», безкаркасні крісла-м’ячі.

     Тож, крок за кроком, Сватівська міська рада працює над покращенням навчального середовища,  щоб кожна дитина нашої громади могла відчувати себе безпечно та захищено здобуваючи дошкільну освіту.

Фото без опису Фото без опису