Кожна дитина має зростати в родинному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Альтернатива дитячим будинкам – прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Прийомна сім’я – одна з форм влаштування дітей, які обділені родинним теплом. Це – сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання, за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов, від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у ДБСТ не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. До ДБСТ в першу чергу влаштовуються діти, які перебувають між собою у родинних стосунках.

Прийомні батьки/ Батьки-вихователі:

- проходять обов’язкове навчання

- беруть дитину в сім’ю з урахуванням настання свого пенсійного віку (діти мають вибути з сім’ї до цього часу)

- отримують державну допомогу на утримання дітей та грошове забезпечення

- діти проживають в сім’ї до 18 років; до 23 років в разі продовження навчання (за бажанням дитини).

Якщо Ви маєте бажання і можливість прийняти в свою родину дитину на виховання та проживання просимо звертатись за більш детальною інформацією до служби у справах дітей за місцем проживання.

Контакти Служби у справах дітей Сватівської районної державної адміністрації:

к.т. – 0502970757; ел. адреса - parasolka04051973@ukr.net

#Діти #Усиновлення #ССД #СватівськаРДА