Фото без опису

Сьогодні, 18 квітня, голова районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Олег Сліпець провів робочу нараду з керівниками військових адміністрацій населених пунктів Сватівського району.

«Створення Рад з питань ВПО планується, як консультативно-дорадчий орган, до складу якого увійдуть внутрішньо переміщені особи та мешканці певної територіальної громади, що представляють інтереси ВПО. Метою створення Рад є посилення участі ВПО у громадському житті громад, сприяння пошуку довготривалих рішень для ВПО, розширення потенціалу місцевої влади в питаннях інтеграції ВПО, урахування потреб та інтересів ВПО в процесі ухвалення управлінських рішень на місцевому рівні», - зазначив голова райдержадміністрації.

«Також створюємо Молодіжні ради, для нас дуже важливі думки молоді району при прийнятті рішень на місцевому рівні. Молодь складає чималий відсоток населення в будь-якій громаді, тому заохочення її до суспільних процесів є важливою задачею», - повідомляє Олег Володимирович.

Громадянами району подано 304 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно. Військовими адміністраціями населених пунктів району опрацьовано 112 таких повідомлень. Нагадуємо, що тільки наявність у Реєстрі даних про пошкоджене чи знищене майно дасть можливість власнику отримати допомогу на його відновлення, компенсацію чи відшкодування в разі його знищення. Подати інформаційне повідомлення можна через засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, з використанням мобільного додатка Дія або через адміністратора центру надання адміністративних послуг чи нотаріуса.

Джерело: Сватівська районна державна адміністрація - Сватівська районна військова адміністрація