Фото без опису

В ході робочої поїздки начальника Сватівської міської військової адміністрації Олександра МІТКЕВИЧА до м. Кропивницький відбулася робоча зустріч з начальником Кропивницької райдержадміністрації Віталієм ПАСТУШЕНКО. Також на цій зустрічі Луганщину представляла голова Щастинської райдержадміністрації - начальник Щастинської районної військової адміністрації Тетяна НОВІКОВА. Головним питанням, яке обговорювалося представниками влади, було питання допомоги громадам Луганщини після деокупації територій.

Олександр МІТКЕВИЧ поінформував про першочергові завдання, які будуть впроваджені міською владою після звільнення територій Сватівщини: «Головне наше завдання – безпека людей, надання їм комунальних послуг: електро-, газо-, водопостачання; відновлення та відбудова житла та інфраструктурних об’єктів; забезпечення медичними, соціальними послугами літніх та маломобільних категорій населення; відновлення адміністративних послуг. Роботи дуже багато, і силами та бюджетом міської військової адміністрації ці питання вирішити неможливо. Ми готуємо матеріальні резерви, з якими плануємо заїжджати в громаду, намагаємося підготуватися до тих викликів, які чекають на нас під час роботи вже на деокупованих територіях. Тому МВА веде роботу по налагодженню співпраці та партнерства з громадами по всій країні, вивчає досвід відновлення деокупованих громад.»

Тетяна НОВІКОВА поінформувала про роботу та послуги для ВПО з Луганщини гуманітарних хабів Щастинської РВА, один з яких розміщується саме в Кропивницькому.

Результатом зустрічі стала домовленість у всебічній підтримці Сватівської МВА з боку Кропивницької громади: «Головне, щоб скоріше настав мир і всі території України були повернуті! Кропивницька громада з початку війни стала надійним тилом в забезпеченні прихистком та допомогою сотень тисяч українців, Кіровоградщина не буде осторонь і у відновленні мирного життя на Луганщині,» - зазначив начальник Кропивницької РДА Віталій Пастушенко.

Фото без опису Фото без опису