Фото без опису

Враховуючи інформаційний резонанс, який виник в місцевому телеграм-каналі, з метою уникнення подібних ситуацій в майбутньому, для налагодження співпраці Сватівської міської військової адміністрації з жителями Сватівської громади в питанні оперативного та точного наповнення Державного Реєстру пошкодженого та знищеного майна, повідомляємо наступне.

У відповідності до Закону України від 23 лютого 2023 року №2923-ХІ "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України" Сватівською МВА розпочато обробку інформаційних повідомлень Реєстру пошкодженого та знищеного майна. З цією метою отримано відповідні ключі доступу до Реєстру та призначено відповідальну особу.

Згідно вищезазначеного Закону інформаційне повідомлення про факт пошкодження або знищення майна подається власником майна через портал «Дія». Зазначимо, що на порталі «Дія» при створенні інформаційного повідомлення не враховано повний набір інформаційних даних, які необхідні для внесення до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Відповідальна особа для формування бази даних пошкоджень громади формує перелік та реєструє пошкодження. Одною з вимог при формуванні бази даних є визначення геолокації пошкодженого об’єкту. Як виявилося при опрацюванні, на гугл – карті нашої громади відсутня нумерація будинків по вулицях, провулках, площах тощо. Іншою вимогою при формуванні бази даних є зазначення року введення в експлуатацію пошкодженої будівлі. Така інформація може бути або у власника об’єкту, або в архівних даних БТІ. Так як наша громада окупована - доступу до архівних даних БТІ Сватівська МВА не має. Без цих даних повідомлення не може бути сформовано та занесено до Реєстру пошкоджень.

Тому, з метою уточнення інформації, для оперативного та точного внесення всіх даних по пошкодженнях, Сватівською МВА було прийнято рішення направити звернення до власників пошкоджених об’єктів, які подали заявки на порталі «Дія», з пропозицією надати відповідну інформацію на офіційну адресу для звернень Сватівської МВА.

Зазначаємо, що Сватівська міська військова адміністрація діє в межах своїх повноважень та в спосіб, визначений законодавством України, в тому числі і ЗУ «Про захист персональних даних». Відповідальна особа має певні права для виконання своїх повноважень та обов’язки, в рамках яких діє. Тому припущення щодо передачі будь-якої інформації третім особам, яка використовується Сватівською МВА при виконанні повноважень, визначених ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», не відповідає дійсності.

Разом з тим, повідомляємо, що Законом України від 23 лютого 2023 року №2923-ХІ "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України" передбачено, що для внесення даних про пошкодження та зруйнування майна власник майна має право звернутися до державного реєстратора за місцем свого тимчасового проживання. Головна умова – доступ державного реєстратора до вказаного Реєстру.

Сватівській МВА завжди відкрита до діалогу та працює на зворотній зв'язок. Контактна інформація Сватівської МВА: телефонна «гаряча лінія» 0938035287, електронна адреса для звернень: mva_zvern@ukr.net , також на сайті Сватівська громада https://svativska-gromada.gov.ua/ є послуга електронне звернення. Завжди відповідаємо на запитання, раді будемо допомогти.