Фото без опису

Джерело: Національна поліція України

Стартував новий етап інформаційної кампанії #ШахрайГудбай 😎 кіберполіція нагадує про важливі правила платіжної безпеки

Всеукраїнська інформаційна кампанія з платіжної безпеки #ШахрайГудбай покликана поліпшити обізнаність громадян і нагадати про основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків.

«З початку цього року до Департаменту кіберполіції надійшло вже понад 20 тисяч звернень громадян, з них – більше 75% щодо шахрайства в Інтернеті. Аналогічні відсоткові показники ми спостерігали й минулого року, відповідно протидія онлайн-шахрайству залишається одним з основних напрямів роботи кіберполіції», – наголосив начальник Кіберполіція Юрій Виходець.

Він також розповів про найпопулярніші схеми онлайн-афер та про результати роботи підрозділу у розрізі протидії шахрайству.

«Працівники Департаменту кіберполіції у рамках співпраці з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій і Національний банк України налагодили механізм для фільтрації фішингових доменів і подальшого їх блокування. Завдяки спільній роботі з початку цього року заблоковано більше 16 тисяч доменних імен, які шахраї використовували для створення фішингових посилань. Завдяки цьому, кількість злочинів пов’язаних з фішингом знизилась майже на 30%» - зазначив Юрій Виходець.

Деталі 🔗 https://www.npu.gov.ua/.../startuvav-novyi-etap...