Джерело: Луганська обласна державна адміністрація

Зі Стельмахівки вдалося евакуювати літнього чоловіка, у так званій «лнр» затримують виплати співробітникам вишів, окупанти поспішають з примусовим оглядом дітей – хочуть завершити в травні

Якщо на Лиманському відтинку фронту бойових зіткнень 15 травня не зафіксовано, то на Сватівщині противник спробував покращити тактичне положення поряд з Новоселівським, але успіху не досяг.

«У цьому населеному пункті не залишилося жодного місцевого жителя, але росіяни не полишають намірів його захопити. Втім, всі їхні намагання припиняють наші захисники, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Кілька цивільних осіб ще залишаються у Стельмахівці – і ворогу про це відомо. Тому артилерійські обстріли тут спостерігаються майже щодня. Вчора ввечері звідти вдалося евакуювати літнього чоловіка. Коломийчиська військова адміністрація вже забезпечила його житлом, продуктами харчування та надала іншу необхідну допомогу».

Крім Стельмахівки ворог відкривав вогонь по Макіївці та Білогорівці.

Чим глибше намагаються окупанти інтегрувати окуповані території в російський правовий простір, тим більше проблем виникає. Інтегрувати не важко, важче стає з грошима. Вони чомусь «не йдуть».

Зокрема, у вищих навчальних закладах людям востаннє платили ще в березні. Триває друга половина травня, а їм на сніданок подають переорганізацію, якою, в Луганську займаються вже дев’ять років і все ніяк.

Поспішають вони і з медичними оглядами дітей. Лікарям поставлене завдання завершити все до кінця травня. Чи то грошей на тривале відрядження медичних працівників з рф вже не вистачає, чи то дітей намагатимуться примусово вивозити вже з початку літа. Наразі вони оглянули близько 130 тисяч юнаків та дівчат. Швидкоруч.