Фото без опису

17 травня в форматі онлайн відбувся 2-й Форум фінансистів муніципалітетів України, присвячений актуальним питанням щодо наповнення місцевих бюджетів в умовах воєнного стану. Одним з організаторів заходу виступила Всеукраїнська асоціація ОТГ. Сватівська громада є членом Всеукраїнської асоціації ОТГ, тому представники Сватівської МВА також взяли участь у цьому заході.

Спікерами Форуму були представники Міністерства фінансів, Міністрества розвитку громад, територій та інфраструктури, експерти з бюджетних питань та фінансового права незалежних інституцій країни, голова Асоціації малих міст.

Мова йшла про продовження впровадження реформи місцевого самоврядування в умовах війни в країні, обговорювалися нові повноваження ОМС під час війни та роль військових адміністрацій у впровадженні державної політики на територіях, які були під окупацією або все ще окуповані.

Основним питанням форуму стало питання формування місцевих бюджетів на 2024 рік в умовах військового стану, необхідність перегляду діючого бюджетного та податкового законодавства в частині наповнень місцевих бюджетів з урахування викликів та корективів, які внесла війна в економіку громад та держави вцілому. Також з доповідями виступили міські голови деокупованих громад, які розповіли про проблеми у сфері відбудови та відновлення громад після військових дій та обговорили шляхи фінансового забезпечення .

Захід був інформаційно змістовним. Спеціалісти Сватівської МВА, які онлайн брали участь в ньому, отримали корисну інформацію, що буде використана у фінансовому та економічному напрямках роботи Сватівської МВА.