Фото без опису

Межах реалізації Проєкту DECIDE 08 червня 2023 року було організовано та проведено Форум «Освіта Луганщини: відновлення та реінтеграція». 

 

Захід було спрямовано на обговорення питань відновлення освіти після деокупації Луганщини, забезпечення права дітей на якісну та доступну освіту в умовах війни, організацію освітнього процесу, відновлення освітянського простору після війни. Учасникам Форуму презентували Стратегію відновлення та розвитку освіти Луганської області, направлену на подолання наслідків повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України у 2022 році та тимчасової окупації окремих регіонів Луганської області з 2014 року. Участь у дискусіях взяли представники Міністерства освіти України, представники міжнародних фондів, що опікуються напрямком розвитку та допомоги освіти, керівництво Луганської обласної військової адміністрації, начальники військових адміністрацій громад Луганщини та керівники місцевих відділів освіти. 

Головні тези, які звучали під час заходу: деокупація області, відновлення освітнього процесу, відбудова закладів освіти після завершення бойових дій, кадрове забезпечення, патріотичне виховання дітей, надання якісного рівня знань. Саме такими є виклики, які стануть перед громадами після повернення на Луганщину, тому вже сьогодні треба задіювати всі механізми і можливості, щоб якнайшвидше налагодити освітній процес після деокупації.

Від Сватівської міської військової адміністрації участь у Форумі взяли начальник Сватівської МВА Олександр МІТКЕВИЧ та в.о. начальника Відділу освіти Сватівської міської ради Артур ПАРХОМЕНКО.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису