Фото без опису

Луганський обласний центр зайнятості інформує:

👨‍👩‍👦 Визначено головні проблеми у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Це низька оплата праці, небажання роботодавця наймати на роботу ВПО, відсутність вакансій за рівнем освіти, недостатність професійних навичок та досвіду роботи, неактуальність професії. Також респонденти потребують допомоги у пошуку вакансій, складанні резюме та проведенні співбесіди з роботодавцями.

👉 Такі результати опитування, яке за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури провів портал robota.ua.

📊 Половина опитаних (56,2%) наразі не мають роботи і активно її шукають.

Чверть респондентів (26,2%) працевлаштовані, але шукають краще місце роботи.

Більше половини опитаних (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість або фриланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.

🧑‍💻 Респонденти найчастіше шукають роботу за спеціальностями: економіст, юрист, прибиральниця, посудомийка, вчитель, спеціаліст з соціального забезпечення, швачка, супервайзер, мерчендайзер, касир, спеціаліст відділу кадрів, продавець, водій.

🧐 Більшість опитаних шукають роботу недалеко від місця проживання (58,8%), а для 27,7% ключовими є умови роботи та розмір оплати праці.

✍️ Опитування проводилось анонімно, методом заповнення онлайн-анкети у квітні-травні 2023 року. Участь в онлайн-опитуванні взяли 267 осіб. Більшість опитаних (91,8%) – жінки. До вимушеного переселення респонденти проживали у Донецькій (30%), Луганській (24%), Харківській (14,2%), Запорізькій (10,4%) та Херсонській (10,5%) областях.

📈 Результати опитування стануть основою спільного проекту «Робота та відновлення» щодо пошуку роботи для ВПО. У рамках проєкту переміщеним особам будуть надані актуальні вакансії Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, а також підприємств та організацій, що належать до сфери управління Міністерства.

🌐 Детальніше: http://surl.li/izmit

ℹ Надаємо підтримку з питань зайнятості:

- телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk

- вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiYr