Фото без опису

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

⚡️Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Учасники обговорили важливі питання щодо статусних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

▪️Обговорювався механізм реалізації нещодавно прийнятої Постанови Кабміну від 1 червня 2023 року № 546 «Про тимчасове переміщення (евакуацію) дітей та осіб, які проживають або зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування, та їх повернення».

▪️Із зазначеної теми виступили представники Мінсоцполітики, Нацсоцслужби та Проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). Запропонована присутнім презентація дала відповіді на найбільш поширені запитання, які надійшли від ОВА в світлі реалізації згаданої постанови.

▪️Учасники засідання наголосили, що евакуація та повернення статусних дітей мають відбуватися за чітким алгоритмом. Виключно з урахуванням вимог їх подальшої безпеки. У пріоритеті – безпека дітей, які потребують складного догляду. З огляду на стан здоров’я таких дітей обговорили доцільність їх евакуації за кордон.

▪️Ірина Верещук наголосила, що між усіма відповідальними відомствами та службами має відбуватися постійний обмін інформацією та координація дій.

#Мінреінтеграції