Фото без опису

Таку дату започаткувала Організація Об’єднаних Націй 4 грудня 2000 року.

День біженців має за мету привернення уваги суспільства до труднощів людей, котрі змушені тікати з Батьківщини через конфлікти або/та низький рівень життя; наголошення на силі характеру біженців; залучення людства до співчуття та покращення їхнього перебування на чужій території.

Кількість біженців з України за сайту Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), зареєстрованих для тимчасового захисту або в аналогічних національних схемах захисту в Європі, станом на 28 березня 2023 року досягла 5 млн 8,28 тис.

Всі труднощі, з якими стикаються люди, покидаючи свою батьківщину з негативних причин і на невизначений час, ми знаємо не на словах, бо життя розпорядилося так, що ми вимушені покинути свій дім, своє місто через війну, щоб врятувати себе та життя своїх близьких. Сила духа витримка терпіння – це те, що надає нам поштовх жити, налагоджувати своє життя в нових незвичних умова, справлятися з труднощами та викликами. Людина не може жити без віри в краще майбутнє – саме віра в Перемогу України та повернення в рідний край об’єднує нас, дає нам сили жити, розвиватися, радіти та будувати плани на майбутнє!