Фото без опису

⚡️Джерело Трибуна - Бровари

Зараз в одному з приміщень манежу, що біля стадіону "Спартак", кипить робота: у Бровари з усієї України з'їхалися переселенці - працівники Сватівської МВА, щоб допомогти колегам ВПО, які оселилися в нашому місті, відремонтувати і облаштувати хаб. Тут надаватимуть всебічну допомогу ВПО з Луганської області, яких у Броварській громаді (починаючи з 2014 року) близько 3800.

Як розповіла журналістам "Трибуни" в.о.начальника відділу культури Сватівської МВА Аліна Ратій, у Броварах вирішили облаштувати хаб Сватівської громади, позаяк у наше місто переселилися два працівники військової адміністрації м. Сватове - пані Аліна, яка опікується у СМВА культурою, і працівниця соцзахисту - пані Люба. Тож вирішили вдвох і стартувати.

Підібрати для оренди приміщення під координаційний центр допомогла міська влада, а надала безпосередньо Київська облрада. Відтак луганчани заручилися підтримкою і місцевих комунальників. В одному крилі орендованого приміщення легкоатлетичного манежу, вже підведено водопостачання, зроблено водовідведення та каналізацію, облаштовано вбиральню. Своєю чергою благодійники - аграрії з м. Сватове надали матеріальну підтримку, що дозволило стартувати, місцеві волонтери подбали про холодильники, стільці, мікрохвильовки, чайники, комп'ютери, ноутбук, пилесмок.

Що буде в хабі Сватівської громади?

У коордцентрі працюватиме ЦНАП. Також ВПО з Луганської області зможуть отримати безкоштовні консультації юриста, психолога, медика, працюватиме культурний напрямок та соцзахист, дитяча кімната. Також у планах за підтримки волонтерів проводити для дітей різноманітні заходи.

Із 10:00 до 15:00 видаватимуть ВПО з Луганщини і гуманітарну допомогу. Загалом хаб працюватиме з 9:00 до 16:00.

Хаб Сватівської громади планують відкрити відразу, як тільки завершать ремонт і зможуть облаштувати всі приміщення.

❗️Нині дуже потрібні телевізори, а також меблі для роботи. А ще шукають водія та завгоспа (чоловіків) - ВПО з Луганщини.

📞Телефон для зв'язку -

099 75 62 079 Аліна.

✅️Зазначимо, Сватівська громада, яка налічувала до повномасштабної війни дещо більше 16 тис. населення, перша з тих, яка почала на Сході формувати героїчний наратив боротьби. І не лише з боку військових, а і цивільного населення, яке не приймає окупацію і залишається відданим Україні.

Детальніше про супротив окупації Сватівської громади, можна переглянути за цим посиланням https://youtu.be/atfC9lCJZ1A

🎥На нашому відео -

Володимир Озеров, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сватівської військової адміністрації - учасник спротиву окупації Сватівської громади.