Фото без опису

22 серпня начальник Сватівської міської військової адміністрації Олександр МІТКЕВИЧ відвідав захід, присвячений відзначенню Дня Прапора України та 32-й річниці Незалежності України у Марківському Координаційному центрі в м. Київ. Захід проводився для ВПО з Луганщини, які тимчасово мешкають в м. Києві.

Під час урочистих заходів було підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю Сватівської та Марківської громад, який стане запорукою партнерства та взаємодопомоги. З начальником Марківської селищної військової адміністрації Олександром ЧЕРЕВАТИМ обговорили низку питань, які будуть реалізовуватися в рамках підписаного документу. «Наші громади готуються до деокупації Луганщини. Військові адміністрації розробили Плани першочергових дій після стабілізації безпекової ситуації, створюються матеріальні резерви, налагоджуються контакти для залучення міжнародної підтримки. Одночасно ведеться робота, направлена на забезпечення першочергових потреб та надання допомоги внутрішньо переміщеним особам через Координаційні центри. Тому, переймання досвіду вирішення питань, які є нагальними для окупованих громад нашої Луганщини, та напрацювання механізмів їх вирішення спільними зусиллями, наше гуртування стане запорукою злагодженої та оперативної роботи органів влади після повернення в рідні громади» - зазначив Олександр Міткевич.

На заході були представлені святкові локації виробів ужиткового мистецтва майстрів Марківщини, для дітей проводилися майстер-класи. Бажаючі могли взяти участь у аукціоні, кошти від якого будуть спрямовані на підтримку ЗСУ.

Дружня атмосфера, святковий концерт та зустріч з земляками надали заряд позитиву та створили гарний настрій нашим землякам, які через війну зараз знаходяться далеко від свої домівок.

Фото без опису  Фото без опису