Фото без опису

Джерело: Марківська селищна військова адміністрація

Напередодні двох визначних для України та її вірних дітей дат – Дня Прапора й Дня Незалежності України – громада Марківщини і земляки з сусідніх громад Луганської області зібралися в Координаційному центрі надання гуманітарної допомоги в Києві.

Серед гостей організованого відділом культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради свята – начальник Сватівської міської військової адміністрації Олександр Міткевич, заступник голови Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації Дмитро Михальчук, начальник відділу культури Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації Ірина Сітко.

Захід відбувся у змішаному форматі, онлайн долучилися відділ освіти Марківської селищної радита та всі, хто мав бажання й змогу. Було презентовано відеоролики до Дня Прапора.

Привітальні слова й побажання омріяної перемоги та повернення до малої батьківщини начальника Марківської селищної військової адміністрації Олександра Череватого знайшли щирий відгук в серці кожного учасника заходу.

Як і презентований митцями Тетяною та Олегом Янушкевичами з Бориспільщини, що на Київщині, концерт. Українські пісні змушували глядачів переживати неймовірні емоції, найсильніша з котрих – гордість за свою країну, за її багатогранність і незламність.

Того дня заняття до душі знайшли й наймолодші члени марківської громади. Хлопчики та дівчатка плели патріотичні браслети, розмальовували брелоки в національних кольорах, переносили свої мрії про мирне щасливе життя на малюнки на асфальті перед приміщенням Координаційного центру.

Влаштований організаторами заходу ярмарок привернув увагу навіть випадкових перехожих. З притаманним українцям гумором відвідувачі сприйняли легенду про бойових бджіл, які буцімто збирали мед в бойовому оснащенні і все заради нас, марківчан.

Але до збору коштів люди поставилися з винятковою серйозністю. Діана та Дмитро Стрижаченки, Дарина Стовпець, Олексій Гура, Тетяна Шведюк, Оксана Салманова власноруч створили для ярмарку обереги, іграшки, прикраси для будинку тощо. Виручені кошти буде перераховано на потреби нашим захисникам.

Й увінчав цей день святий український коровай – як символ миру, любові до Батьківщини та єдності тих, хто живе з Україною в серці. Його розділили на всіх присутніх.

Зі святами, рідна державо! Нехай твій прапор переможно майорить над вільною українською землею!

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису