Фото без опису

НСЗУ Національна служба здоров'я України

#тияк

Підліткова депресія медично нічим не відрізняється від депресії дорослих. Проте, деякі симптоми у них можуть різнитися, а діагностика підліткової депресії є дещо складнішою.

Тому, при найменших проявах ментальних розладів у підлітка, необхідно звернутися до кваліфікованого фахівця з питань психічного та психологічного здоров'я. Сьогодні таку допомогу можна отримати у свого сімейного лікаря за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» в закладах, які мають відповідний договір із НСЗУ.

Про послуги з підтримки ментального здоров’я, які можна отримати у сімейного лікаря, читайте за посиланням: https://nszu.gov.ua/.../chi-dopomozhe-simejnij-likar-iz...

🆘Зверніть увагу! Симптоми підліткової депресії можуть бути такими: дратівливість або плаксивість; зниження інтересу до хобі чи улюблених колись справ;скарги на нудьгу; зниження енергії; труднощі з концентрацією уваги; почуття провини, нікчемності або безпорадності; зловживання алкоголем або наркотиками; серйозні зміни у звичках до сну; розмови про самогубство або думки про суїцид; усамітнення від друзів; погіршення успішності.

✅Що підліток може зробити для подолання депресії:підтримувати здоровий спосіб життя та займатися спортом; в разі потреби звертатися по допомогу; мати дружні стосунки; вести щоденник, щоб висловлювати свої думки та почуття.

☝️На сайті Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» зібрано корисну інформацію, як навчитися піклуватися про себе, опановувати стрес, тривогу, гнів тощо https://www.howareu.com/