Фото без опису

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» триває процедура перейменування топонімів населених пунктів громади.

На адресу МВА надійшло ряд пропозицій щодо визначення альтернативних назв об’єктам топонімії, які підпадають під дію Закону. Частина пропозицій стосувалася перейменування назв вулиць на честь загиблих сватівчан, чиї імена вже відомі.

Сватівська МВА підтримує цю ініціативу, але хочемо звернути Вашу увагу на ряд вимог, необхідних для проведення такого перейменування:

- пропозиція повинна бути оформлена у вигляді звернення;

- звернення подається від активних мешканців громади або від членів родини загиблого бійця;

- звернення повинно містити конкретну пропозицію про перейменування (наприклад: вулицю Леніна перейменувати на вулицю імені ….. прізвище полеглого Героя);

- бажано врахувати історичну прив’язку саме до цього об’єкта топонімії, тобто Герой проживав на цій вулиці, або народився саме в цьому населеному пункті, або працював в установі, яка розташовується саме на цій вулиці, тощо;

- також подається біографічна довідка Героя, яка містить відомості про його життєвий шлях;

- іншим важливим документом до звернення є письмова згода родини (родичів) загиблого на перейменування на честь його імені того чи іншого об’єкту топонімії.

Також треба враховувати те, що війна в країні ще триває і ми не знаємо скільки ще життів вона забере ( це страшні слова, але ж це реалії нашого життя).

Єдиним способом комунікування в умовах окупації громади є інтернет - спілкування та спілкування за допомогою електронних гаджетів. Не всі мають технічні можливості або навички підтримувати такий зворотній зв'язок. Тому припускати, що думка громадськості врахована на 100 відсотків теж є хибним. А нам важливо почути кожного з Вас!

Закликаємо більш активно долучатися до обговорення питання перейменування вулиць нашої громади! Пропозиції, оформлені з урахуванням вищезазначених вимог, приймаються на електронну скриньку МВА: mva_zvern@ukr.net

Долучайтеся до процесу перейменування, бо саме нам з Вами повертатися на рідну землю, розбудовувати та відновлювати нашу Сватівщину!