Фото без опису

У Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва вшануймо пам`ять Андрія Станіславовича Сівця, життєвий шлях якого нерозривно пов`язаний з культурно-мистецьким життям нашої громади.

Минають роковини з дня тяжкої втрати для нашої громади. Саме в ці дні ми вшановуємо пам'ять нашого земляка, Героя – захисника Андрія Сівця. 12 листопада, рік тому, ворожа куля обірвала життя нашого воїна.

З превеликим скорбом ми згадуємо Андрія, корінного жителя нашого міста Сватове, як добру, порядну, талановиту людину, вірного друга, чудового сім’янина, патріота України з активною життєвою позицією. Саме такі спогади залишив по собі Андрій в серцях багатьох сватівчан.

Народився в 1969 році в простій сватівській родині. В рідному місті будував своє життя, створив родину, працював та займався улюбленою справою. Все життя Андрія нерозривно пов’язане з культурно-мистецькою діяльністю нашого краю. Його талант як художника, декоратора, оформлювача та реставратора відомий нашим землякам. Художні картини Андрія були частиною експозиції Сватівського краєзнавчого музею, реставраційні роботи – втілені у камені Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи на центральній площі міста Сватове, роботами Андрія, як декоратора, мали змогу милуватися містяни під час проведення загальноміських свят та культурних заходів міського, районного та обласного рівнів.

Андрій був учасником Народного чоловічого гурту «Сватівські козаки», Народного театру та Народного театру мініатюр, але головним напрямком в його творчій діяльності можна відзначити збереження культурних традицій рідної Слобожанщини, відтворення української самобутності та любов до рідного краю. В колі друзів та однодумців Андрій залишив теплі спогади, як товариська людина, надійний друг та щирий веселун.

Коли кривавим крилом війна накрила Схід України у 2014 році, він виказуючи свою непохитну патріотичну позицію пов’язав свою діяльність із захистом та служінням державі.

Після повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року став до лав батальйону Сватівської ТРО, де на посаді стрільця боронив незалежність та суверенітет нашої держави. Мужньо та самовіддано брав участь в самих тяжких боях у Луганській та Донецькій областях. Зарекомендував себе відповідальним, сміливим, надійним другом та побратимом. На жаль, життєвий путь Героя обірвався 12 листопада 2022 року.

З невимовною скорботою від імені сватівчан ми виказуємо слова шани та вдячності Андрієві за його подвиг служінню Батьківщини, відстоюванню справедливості та виборюванню свободи. В серцях земляків він на завжди залишив слід доброї, порядної людини, справжнього козака, патріота та сміливого воїна.

Невимовний біль від втрати рідної людини ми розділяємо з родиною Андрія. Пам'ять про Героя назавжди наших серцях!

https://www.facebook.com/100085672159737/videos/867948134650918/