Фото без опису

11 листопада 2023 року на базі Координаційного центру Кремінської міської військової адміністрації в м. Андрюшівка головним спеціалістом служби у справах дітей Сватівської міської військової адміністрації Світланою Загнойко, за активної участі соціального працівника координаційного центру Кремінської МВА Марини Черкашиної було проведено семінар для батьків дітей із числа ВПО Луганської області на тему "Профілактика суїцидальної поведінки дітей та підлітків". На жаль, ця тема є актуальною сьогодні, так як простежується тенденція до збільшення випадків вчинення суїцидів серед дітей та підлітків.

Зараз діти живуть в умовах воєнної агресії, це є причиною отримання травматичного досвіду в розвитку дитини, що в подальшому може спричинити прояви суїцидальної поведінки. Головним завданням дорослих у цих обставинах є максимальне збереження психоемоційного стану дитини та запобання проявам суїцидальної поведінки.

Учасники семінару отримали багато цікавої та корисної інформації, а саме:

- як визначати основні прояви суїцидальної поведінки;

- поради, для тих хто потерпає від суїцидальних думок;

- рекомендації по профілактиці суїциду серед дітей та підлітків.

На заході викладачем Світланою Саєнко за підтримки та участі Громадської організації «Сватове 24/7» було проведено пізнавальний майстер-клас з пластилінографії «Щаслива мить дитинства», де діти та дорослі вчилися малюванню картин пластиліном. Результатом майстер-класу стали дійсно «шедеври на папері», творчі роботи дітей новою технікою! А після творчої частини заходу на дітей та дорослих чекав сюрприз у вигляді смаколиків та солодких напоїв.

"Висловлюємо щиру вдячність за співпрацю та організацію проведення, теплий прийом, активну участь у зазначених заходах заступнику начальника Кремінської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Євгену Бондару, соціальному працівнику координаційного центру Кремінської міської військової адміністрації м. Андрюшівка Марині Черкашиній, викладачу Світлані Саєнко та представникам Громадської організації «Сватове 24/7».

Щирі усмішки діток та батьків після проведених заходів – найкраща відзнака за вашу турботу!

Сподіваємося, що організація спільних заходів стане доброю традицією співробітництва між громадами у напрямку підтримки ВПО Луганщини.

Фото без опису Фото без опису