Фото без опису

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За дорученням Прем’єр-міністра України, Комісія розглянула заходи центральних і місцевих органів виконавчої влади для протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 26-27 листопада.

Так, за інформацією Українського гідрометеорологічного центру, очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності. А саме: сильний мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця, посилення вітру тощо.

Низці регіонів на період ускладнення погодних умов, зокрема, доручено забезпечити міжобласну взаємодію та регулювання транспортних потоків, поінформувати населення про порядок дій під час негоди, забезпечити стале функціонування систем електро-, тепло, та газопостачання населених пунктів тощо.

Крім того, Мінінфраструктури, Агентство відновлення, Укртрансбезпека, ДСНС разом з обласними військовими адміністраціями повинні забезпечити профілактичне оброблення дорожнього покриття та прибирання снігу на автошляхах і в населених пунктах, підготувати місця для тимчасових стоянок транзитного транспорту, вивести в областях, де очікуються інтенсивні опади снігоочисну та посипочну техніку на найбільш складні ділянки доріг, своєчасно приймати рішення щодо обмеження руху транспорту та інформувати перевізників і водіїв.

Також необхідно утримувати в готовності мобільні пункти незламності, зокрема, і для надання допомоги учасникам дорожнього руху у випадку виникнення автомобільних заторів.

На засіданні заслухана інформація Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті, Національної поліції України, а також представників ОВА.