Фото без опису

Напередодні Різдва Христового, яке відповідно до новоюліанського календаря ми будемо святкувати 25 грудня, у суботу 23 грудня у Координаційному центрі при Сватівській МВА було проведено передсвятковий захід - майстер-клас по приготуванню різдвяної куті. Ця різдвяна страва готується із зерен пшениці, здобрюється горіхами, родзинками, маком та медом. Кожен інгредієнт має своє символічне значення: пшениця означає достаток родини, мак є символом роду, а мед — здоров'я кожного з членів сім'ї.

На майстер-клас завітали жіночки – ВПО з Луганщини, які сьогодні мешкають в м. Броварах. Під час приготування страви, гості ділилися сімейними традиціями відзначення різдвяних свят, рецептами страв, спогадами про передсвяткові клопоти в рідних домівках. На превеликий жаль, зараз ми всі вимушено живемо далеко від рідного краю, і туга за рідним домом в передсвяткові дні відчувається ще більше. Тому, проведення спільних заходів гуртує та дає підтримку не впадати у розпач, не втрачати віри у нашу Перемогу і повернення на рідну Луганщину.

Дякуємо наших майстринь, справжніх господинь, які сьогодні ділилися своїми рецептами, за гарний настрій, дружнє спілкування та передсвяткову атмосферу, яка панувала сьогодні в Координаційному центрі!

Фото без опису Фото без опису