Фото без опису

Джерело : УІНП

1 січня 1909 року народився Степан Бандера - український політичний діяч, лідер ОУН в 1940—1959 р.

І хоча Бандери немає вже майже 65 років, адепти ідеології “русского міра” та пропагандисти Кремля не можуть вгамуватися через постать провідника. На російських ток-шоу дедалі частіше звучить слово “бандерівець”, як узагальнене значення українців, а щодо України збірна комбінація “бандерівщина”.

Бандерофобія у Росії досягала інколи абсурду, особливо коли у березні глава Чечні Кадиров обіцяв винагороду за “головного ворога” Степана Бандеру.

Свого часу партійне керівництво СРСР створило спеціальний міф, що Бандера та УПА нібито співпрацювали з Гітлером. А Росія увесь гнів народу, який був спрямований на нацистів, спрямувала на український визвольний рух, звинувативши їх у співпраці з Третім Рейхом.

За задумкою росіян, тоді люди не підтримували б все, що пов’язано з Україною. В СРСР визвольний рух всіляко придушувався, проводили арешти, людей катували, депортували до Сибіру та вбивали.

Наразі російська пропаганда продовжує нездорову увагу до провідника українського націоналізму, поширюючи з екранів ТБ міфи про “злих бандерівців” з метою заохочення до мобілізації для відправлення на війну проти України. Таким чином пропаганда РФ придумала собі ворога, щоб пояснити росіянам “священну” мету загарбницької війни Путіна.

Щодо біографії Степана Бандери – то вона вражає. Протягом десятиліть він був організатором підпільної боротьби проти трьох держав – Другої Речі Посполитої, Третього Рейху та Радянського Союзу.

В ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV кандидат політичних наук, колишній радник голови СБУ Юрій Михальчишин розповів про дитинство та юність Степана Бандери, що відомо про його “співпрацю” з німцями та ким був спецагент, якому було наказано вбити Бандеру.