Фото без опису Фото без опису

В Координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганщини при Сватівській МВА в м. Бровари активно надаються культурні послуги для відвідувачів різних вікових категорій. Очолює Координаційний центр Аліна Ратій, т.в.о. начальника Відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради, яка і організовує заходи культурно-мистецького напрямку.

Вже проведено ряд тематичних заходів до державних та новорічних свят. Наші переселенці мали можливість урочистостями відмітити День Збройних Сил України та День волонтера, малеча відвідала святковий захід до Дня Святого Миколая, луганочки – господині з числа ВПО провели майстер- клас з приготування різдвяної куті. Кожної суботи відбувається кінопоказ популярних фільмів та мультиплікаційних фільмів для дітей.

Все це стало можливим за допомоги міжнародних благодійних організацій (Норвезька Рада у справах біженців, БФ «Рокада»), які надали технічне обладнання (музичну колонку, проектор, екран та оргтехніку з їх супроводу) для Сватівського хабу.

Також, в Центрі працює дитяча кімната, яку облаштовано сучасними меблями, розвиваючими іграми, наборами для творчості та іграшками для дітлахів. Перебування дітей – безкоштовне, з дітьми проводить час бібліотекар Сєвєродонецької міської бібліотеки пані Юлія. В дитячий кімнаті передбачено телевізор, де транслюються улюблені дитячі програми та мультиплікаційні фільми.

Працює зона вільного доступу wi-fi, для зручності облаштовано куточок, де підлітки можуть зручно розташуватися та працювати в інтернеті. Працює дитяча та доросла бібліотека.

Звертаємося до батьків- ВПО Луганщини – приводьте дітлахів до нашого Координаційного центру! Тут вони матимуть можливість змістовно провести час, отримати нові знання, навички, позитивні емоції та поспілкуватися з друзями. Час відвідування дитячої кімнати для безкоштовних занять, майстер-класів, вікторин та дитячого змістовного відпочинку, які організовує наш бібліотекар пані Юлія Євгенівна: вівторок-середа з 10.00 до 15.00 години.

Раді будемо бачити вашу малечу в нашому хабі!