Фото без опису

Трагічні події історії потрібно пам'ятати хоча б для того, щоб не допускати їхніх повторів

Пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Україна приєдналася до цього документа у 2012 році і разом зі всім світом почала відзначати пам’ять про цю трагедію.

У резолюції Генеральної Асамблеї ООН стверджувалося, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Крім збереження пам’яті про невинно закатованих, підтримана резолюція покликана нагадувати про необхідність виховання толерантності, терпимості й поваги до прав людини, щоб убезпечити майбутні покоління від повторення ганебних помилок та страшних злочинів минулого.

В реаліях російського вторгнення в Україну, коли донедавна «братський народ» забирає життя мирних людей тільки за те, що ти українець і підтримуєш волю і незалежність своєї держави, вся світова спільнота повинна пам’ятати, до яких незворотних наслідків призводить упередженість, жорстокість і потурання прав людини. В цивілізованому суспільстві таким злочинам немає місця, а агресор і терорист повинен бути покараним. Тому, сьогодні Україна бореться і обов’язково Переможе – заради життя української нації, заради майбутнього дітей, заради волі і свободи нащадків, заради того, щоб ніколи не повторилося трагедії Голокосту.