Фото без описуДжерело: Сватівська Освіта

З 4 по 10 лютого 2024 року Освітній дім прав людини в Чернігові приймав гостей з усієї України в рамках Програми психосоціальної реабілітації. Учасницею цієї Програми стала і Марина Байбара - вчитель фізичної культури КЗ "Сватівський ліцей № 6" Сватівської міської ради Луганської області.

Під час Програми реабілітації, учасники не лише отримали цінні інструменти для роботи над власними внутрішніми ресурсами, але й насолодилися спілкуванням та відпочинком у дружній атмосфері.

Програма була зосереджена на аспектах:

🧘 Стійкість до стресу і тривоги: ефективні стратегії саморегуляції, засоби зняття стресу та підтримки фізичного й емоційного стану.

🤝 Робота з травмованими людьми: знання та навички для роботи з тими, хто пережив травму, допомога відновлювати їх здатність приймати рішення і діяти.

🌍 Підтримка українського суспільства: способи підтримки інших у складний період для зміцнення внутрішньої солідарності та єдності.

Ці дні подарували дружню атмосферу, яка об'єднала команду однодумців.

Тренерки:

Надія Локоть, психологиня міжнародних проєктів Libereco - FENIKS, поділилася своїм великим досвідом та знаннями. Її робота з програмами реабілітації, а також методом Somatic Experiencing є надзвичайно цінною для учасників програми.

Ольга Ульдюкова- психологиня міжнародних проєктів Libereco - Feniks Trauma Support. Учасниця довгострокової програми підготовки травмотерапевтів в методі Somatic Experiencing та танцювально-рухової терапії.

Програма реабілітації функціонує за підтримки ZMINA. Центр прав людини, Human Rights House Foundation, Libereco - Partnership for Human Rights та проєкту ESU.

Проєкт ESU / Програма «Стійкість» реалізується Фондом домів прав людини у консорціумі громадських організацій на чолі з ERIM International, у партнерстві з Фонд Східна Європа, Human Rights House Tbilisi, Беларускі дом правоў чалавека імя Барыса Звозскава та Black Sea Trust for Regional Cooperation за фінансової підтримки European Union in Ukraine.

Фото без опису Фото без опису