Фото без опису Фото без опису

05 березня 2024 року головним спеціалістом служби у справах дітей Сватівської міської військової адміністрації на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації в місті Полтава була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед осіб, із числа внутрішньо переміщених осіб щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запровадження патронату над дитиною, захисту права кожної дитини на проживання в умовах, наближених до сімейних.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії учасники отримали вичерпну інформацію щодо створення патронатної сім’ї, а саме:

- категорії дітей, які можуть бути влаштовані до патронатної сім’ї;

- загальна кількість дітей, яка може бути влаштована до сім’ї патронатного вихователя;

- строку перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя;

- щодо соціальної допомоги, яка виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та соціальної допомги для родин, де є дити з інвалідністю;

- щодо грошового забезпечення, яке виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату над дитиною (щомісяця не пізніше 10 числа наступного періоду) тощо.

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Особливо це дуже важливо саме зараз, в умовах воєнного стану в Україні. Саме для таких дітей необхідно розвивати альтернативні форми сімейного виховання. Реформа деінституціалізації спрямована на те, щоб кожна дитина виховувалась у благополучній родині, оповитими турботою, любов’ю та родинним теплом.