Фото без опису

Попри складне становище для держави, ми системно продовжуємо підтримувати тих, хто потребує допомоги. Зокрема, забезпечуємо виплату допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Наша команда пропонує розширити перелік категорій ВПО, які можуть отримувати цю допомогу, а також подовжити терміни прийняття відповідних заяв.

Для цього ми розробили зміни до постанови Уряду і пропонуємо:

📅 продовжити період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО до 30 квітня 2024 р. При цьому навіть ті, хто подадуть заяви у квітні, отримають кошти із врахуванням березня.

✒️ розширити коло осіб, які можуть отримувати таку допомогу, щоб право на виплати отримали :

▪️ діти, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатні вихователі; діти, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї менше 9 444 грн);

▪️ люди, старші за 55 років;

▪️ люди з інвалідністю ІІІ групи (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в сім'ї не перевищує 9 444 грн).

▪️ люди, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, яка потребує догляду, до 6 років.

▪️ люди з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність;

▪️ сім’ї, що мають дітей до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Сподіваємося на підтримку цих змін Урядом уже найближчим часом!

Нагадуємо, що заяви на призначення/перепризначення виплат для ВПО можна подати до органів соціального захисту або до будь-якого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

ℹ️ Детальніше тут: https://www.msp.gov.ua/news/23589.html