Фото без опису Фото без опису

🤝Відбулося підписання Меморандуму між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Сватівською міською військовою адміністрацією (МВА) Сватівського району Луганської області.

🔸Під час підписання документу ректорка університету Ольга Вікторівна Поркуян зазначила, що мета довгострокового партнерства між Університетом та територіальною громадою Луганщини полягає в залученні наукового та освітнього потенціалу ЗВО до майбутнього процесу відбудови деокупованих територій.

🔹Начальник Сватівської міської військової адміністрації Олександр Міткевич зазначив, що після 10 років війни, двох років її повномасштабної фази є необхідність багато чого переосмислити й знайти нові рішення для життя та розвитку територіальної громади. Деокуповані території матимуть різний ступінь руйнувань та рівень гуманітарних проблем, які залежать від тривалості перебування в окупації та інтенсивності бойових дій. Це обумовлює наявність майбутніх ризиків для безпеки цих територій та потребує вже зараз вжиття невідкладних заходів з боку місцевих органів влади й освітянських установ щодо підготовки кадрів для відновлення системи публічного управління та надання освітніх послуг на деокупованих територіях.

☝️Детальніше про це на #SNUEDUUA🔽

https://snu.edu.ua/.../snu-im-v-dalya-gotuvatime-kadri.../