Фото без опису

Загальна діяльність

Сватівська міська військова адміністрація здійснює свою діяльність відповідно до Указу Президента України від 23 вересня 2022 року № 665/2022 “Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області”. Керівником міської військової адміністрації є начальник міської військової адміністрації, призначений Розпорядженням Президента України від 23 вересня 2022 року № 212/2022-рп “Про призначення О. Міткевича начальником Сватівської міської військової адміністрації Сватівського району Луганської області”.

За 2022 рік до міської військової адміністрації надійшло та зареєстровано 1548, а в 2023 році – 4706 вхідних документів органів влади різних рівнів, запитів, інформацій, комерційних пропозицій від підприємств, установ, організацій. Питому вагу вхідної документації становлять документи органів влади вищого рівня (приблизно 95 %).

За 2022 рік до міської військової адміністрації не надходили, а за 2023 рік надійшло - 9 запитів на публічну інформацію, які повністю опрацьовані у строки та з дотриманням вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

За 2022 рік до Сватівської МВА всього надійшло  8  звернень громадян, а в 2023 році 104 звернень громадян. Найактуальнішими питаннями, зазначеними у зверненнях, були питання соціального захисту, працевлаштування, охорони здоров’я, надання житла та інше. Всі звернення опрацьовані в терміни, передбачені ЗУ «Про звернення громадян».

З 28 січня 2023 року організовано та визначено графік роботи «гарячої телефонної лінії» Сватівської МВА. За 2023 рік зареєстровано 72 звернень, що надійшли на «гарячу телефонну лінію». З кожного питання було надано роз’яснення, консультації та, за потреби, запропоновано подання офіційних запитів, якщо питання вимагало додаткового розгляду. Інформація про контакти Сватівської МВА для звернень з нагальних питань періодично публікується на офіційній сторінці МВА в фейсбуці, а також на сайті Сватівської територіальної громади, роботу якого відновлено в лютому 2023 року.

Начальник та працівники міської військової адміністрації постійно беруть участь в нарадах, засіданнях, круглих столах різних рівнів, проходять курси з актуальних тем для підвищення обізнаності.

Окрім відділів та служб апарату міської військової адміністрації, робота проводиться окремими структурними підрозділами міської військової адміністрації – служба у справах дітей міської військової адміністрації та  виконавчого апарату Сватівської міської ради: відділ освіти Сватівської міської ради; відділ культури, молоді та спорту Сватівської міської ради, фінансове управління Сватівської міської ради. Також роботу проводять комунальне підприємство «СВАТОВЕ - БЛАГОУСТРІЙ» та комунальні некомерційні підприємства у сфері охорони здоров’я: КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» та КНП «Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Економіка

В сфері економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сватівська міська військова адміністрація за 2023 рік провела роботу за такими напрямками роботи:

  • отримано доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Всі інформаційні повідомлення про пошкоджене або зруйноване майно, що надійшли були оброблені;
  • розробка програми соціально-економічного розвитку Сватівської міської територіальної громади на 2023 рік;
  • розроблена програма фінансової підтримки підприємств комунальної власності Сватівської міської ради;
  • створений реєстр переміщених суб’єктів підприємницької діяльності (на базі інформації про сплату податків);
  • проведення попереднього розрахунку витрат на організацію забезпечення питною водою мешканців деокупованих територій Сватівської міської громади з використанням альтернативних джерел водопостачання.
  • здійснення підготовчих заходів,  спрямованих на організацію введення системи енергоменеджменту в Сватівській міській військовій адміністрації;
  • розроблено Програму соціально-економічного та культурного розвитку  Сватівської териториальної громади на 2024-2027 роки.

 

Соціальна сфера

У сфері соціального захисту населення протягом 2023 року розроблено Програми соціального захисту населення Сватівської МВА:

  • Програма оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді на 2023 рік. Виконання заходів Програми соціального захисту населення по оздоровленню дітей було здійснено за рахунок благодійної організації МБО БФ СОС «Дитячі містечка України»;
  • Програма підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану на 2023 рік.
  • Комплексна міська програма соціальної підтримки сімей учасників АТО/ООС та ветеранів війни, поранених учасників бойових дій  та вшанування пам’яті загиблих на 2023 рік.
  • Комплексна міська програма соціального захисту громадян які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2023 рік.
  • Комплексна соціальна програма запобігання та протидії домашнього насильству та насильству за ознакою статті на 2023 рік.
  • Створено Раду внутрішньо переміщених осіб при Сватівській міській військовій адміністрації.

В соціальний сфері, окрім відділу соціального захисту населення, в міській військовій адміністрації здійснює діяльність служба у справах дітей міської військової адміністрації.

Протягом 2023 року співробітниками служби у справах дітей здійснювалась робота в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».

Крім цього, на підставі Єдиного банку даних, який ведеться в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти» щоквартально складається та подається звітність щодо первинного обліку ПС, ДБСТ, опіки/піклування, усиновлення.

Постійно проводиться робота по встановленню місця знаходження дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебували на обліку Служби у справах дітей Сватівської міської ради Луганської області, з якими втрачено зв’язок внаслідок повномасштабної військової агресії російської федерації, з метою встановлення фактів незаконного вивезення чи депортації дітей до рф та своєчасного реагування.

 

У галузі освіти

У 2023-2024 навчальному році з 13 закладів загальної середньої освіти  в громаді дистанційно функціонує 1, це – Комунальний заклад «Сватівський ліцей № 6» Сватівської міської ради Луганської області. Заклад працює на освітній платформі HUMAN.

У закладі відкрито 23 класи (2 інклюзивних), в яких станом на 09.01.2024 навчається 475 учнів.

Заклад впроваджує науково-педагогічну технологію «Росток» та науково-педагогічний проєкт «Інтелект України», здійснює профільне навчання: відкриті класи історичного та філологічного профілів. Здійснює активну освітню діяльність в різних напрямках, є учасником:

Національно-патріотичне виховання у закладі освіти здійснювалося безперервно під час освітнього процесу. У ліцеї проводилися виховні години, бесіди, години спілкування, конкурси малюнків, перегляд відеороликів темами яких є: святкування знаменних дат, ознайомлення з історією рідного краю, звичаями і традиціями українського народу, видатними людьми України тощо. Традиційним стало проведення святкувань Дня Збройних Сил України, Дня Соборності, Дня Захисника Вітчизни, Дня української письменності, військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  Виховні заходи патріотичного спрямування, зокрема в онлайн-форматі, проводилися із максимальним залученням учнів.

Вихованці ліцею є постійними учасниками та переможцями Всеукраїнських, регіональних і обласних патріотичних конкурсів. Активно беруть участь та мають високі досягнення у спорті.

З метою забезпечення якісного освітнього процесу та підтримки вчителів і учнів Сватівської громади у 2023 році за сприяння Міністерства освіти і науки України закладом було отримано:

•   10 хромбуків для учнів від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ)

•   4 планшета для вчителів від Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні

•   39 ноутбуків для учнів від Відокремленого  підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво СЕЙВ ЗЕ ЧІЛДРЕН ІНТЕРНЕШНЛ в Україні»

•   25 хромбуків для учнів від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

 

У сфері культури, молоді та спорту

Всього протягом 2023 року працівниками закладів культури, підпорядкованими відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради було проведено 488 заходів, з них:

  • інформаційні – 300;
  • виставки – 35;
  • патріотичні – 132;
  • курси, вебінари – 66;
  • конкурси – 32.

Відділом культури, молоді та спорту Сватівської міської ради протягом 2023 року проведено роботу щодо публікації інформаційних постів на офіційній сторінці ФБ «Сватова-Лучка» (понад 650 інформаційних матеріалів), взято участь у великій кількості конкурсів, форумів, тренінгів, семінарів, проведено тематичні акції та флешмоби, проведено ряд святкових заходів для ВПО з Луганської області на базі Координаційного центру.

Проведено ряд заходів для просування нематеріальної культурної спадщини України.

На виконання норм Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» в Сватівській МВА в 2023 році було утворено топонімічну комісію при Сватівській МВА, затверджено її склад та положення  Загалом за 2023 рік розпорядженнями начальника міської військової адміністрації № 287 від 20.11.2023, № 300 від 15.12.2023 та 326 від 29.12.2023 проведено перейменування об’єктів топонімії Сватівської ТГ (розпорядження висвітлені для широкого загалу на офіційному сайті громади та сторінці Сватівської МВА в соціальній мережі Facebook).

 

У сфері охорони здоров’я

Первинна ланка:

У 2023 році «КНП «Сватівській центр первинної медико-санітарної допомоги»  працював за пакетом 56 «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги населенню, яке знаходиться на території, яка перебуває в тимчасовій окупації».

Лікарі зазначеного закладу охорони здоров’я надавали допомогу за допомогою засобів зв’язку із введенням електронних медичних записів до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), надавали консультації, призначали лікування, виписували рецепти за програмою «Доступні ліки» та інші електронні рецепти, надавали електронні направлення до спеціалістів вторинного та третинного рівня. Окрім того, вели прийом ВПО Луганської області на ХАБах, згідно графікам, які надавались до ДОЗ ЛОВДА у м. Івано-Франківськ, м. Харків та м. Суми. На ХАБах також надавались консультації та при потребі надавались гуманітарні ліки та медичні вироби.

При співробітництві із Луганським регіональним центром екстреної медичної допомоги, на базі якого розгорнутий центр гуманітарної допомоги закладам охорони здоров’я Луганщини, отримували гуманітарну допомогу у вигляді медичних виробів та лікарських препаратів. Завдяки цьому зроблений запас медичних засобів та ліків на деокупацію Сватівської ТГ, а також активно надавалась допомога ВПО Луганської області на ХАБах та засобами поштового зв’язку. Окрім того, була створена база хворих на цукровий діабет, яким видавались глюкометри для вимірювання рівню глюкози у крові, а також тест-смужки для них.

Лікарі закладу охорони здоров’я приймали участь у вакцинальній (наздоганяючій) кампанії проти кору. Також, поповнили інформацію про щеплення проти кору із внесенням її до ЕСОЗ.

Протягом 2023 року лікарі пройшли навчання та одержали сертифікати по програмі mhGAP «Про надання первинної допомоги населенню із психічними розладами», брали участь у підтримці ментального здоров’я населення «Як ти?» за підтримки Олени Зеленської.

Від фонду ПРОООН підприємство отримало телемедичну валізу для мобільного надання первинної медичної допомоги.

 

Вторинна ланка:

КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» у 2023 уклала договір з НСЗУ за пакетом медичних гарантій 56 «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги, для територій, які перебувають в тимчасовій окупації».

Фахівці підприємства надають медичні консультації населенню з використанням сучасних технологій за 8 спеціальностями (10 лікарів). Також медичні послуги медичними працівниками КНП «Сватівська БПЛ» надаються при гуманітарних хабах «Луганщина моя»: первинний медичний догляд, консультування, видача лікарських препаратів, медичних виробів, глюкометрів, окулярів та інше як стаціонарно , так і за допомогою послуг Нової пошти та Укрпошти для ВПО з Луганщини по всій території України.

 

 

 

Начальник Сватівської

міської військової адміністрації                                                    Олександр МІТКЕВИЧ