Фото без опису

Нежитлове приміщення по вул. Героїв України, 30 в м. Бровари швидко перетворилося на локацію гуртування луганчан. Облаштуванням простору хабу займалися працівники Сватівської МВА та підпорядкованих відділів і установ. Допомогу надавали місцева влада і місцеві благодійники, волонтери, не залишилися осторонь і наші земляки-приватні підприємці. Співпраця з міжнародними благодійними організаціями такими як БФ «Рокада», Проєкт USAID «Демократичне врядування в Східній Україні», Норвезька рада у справах біженців надала можливість сучасно, якісно та оперативно облаштувати приміщення хабу меблями, оргтехнікою, апаратурою для проведення загальних заходів та забезпечити хаб необхідним устаткуванням, у разі виникнення надзвичайних ситуацій. З Броварською міською радою укладено Меморандум про співпрацю – приймаюча громада надає всебічну допомогу та підтримку ініціативам Координаційного Центру.

Сьогодні Координаційний центр обслуговує 1295 осіб. За цей період було надано: 2910 продуктових наборів, 879 санітарно- гігієнічних наборів, 954 набори непродовольчих товарів, 417 комплектів дитячого одягу (на різний вік). Працівники хабу надали: 262 консультації з соціальних питань, 319 з питань отримання адміністративних послуг. Відвідали бібліотеку -166 осіб, з яких 12 побували на уроках цифрової грамотності, за медичною послугою звернулися 416 осіб, отримали безкоштовні ліки – 201 особа. Було проведено 10 майстер-класів, які відвідали 54 особи, до дитячої кімнати завітали понад 200 дітлахів. На телефон «гарячої лінії» звернулися 622 особи, яким було надано роз’яснення з різних питань.

Також в Координаційному центрі надаються послуги: щомісячне отримання гуманітарної допомоги (харчові/продовольчі товари), соціальні послуги, адміністративні, первинні медичні, з залученням спеціалістів різних сфер регулярно надається правнича допомога, консультації з пенсійних питань, програм для ВПО від служби зайнятості, психологів. ВПО можуть безкоштовно отримати послугу перукаря. Працює культурний простір: за час роботи Центру проведено 29 заходів ( участь взяли 1568 осіб). Облаштовано дитячу кімнату, дитячу/дорослу бібліотеки, щотижнево для дітей проводяться майстер-класи, вікторини та інші заходи, є можливість зайняття дозвілля дитини під час отримання послуг/консультацій батьками в Координаційному центрі. Для луганських переселенців організовуються цікаві екскурсії визначними місцями України, надаються безкоштовні квитки на концерти, спектаклі, відвідування зоопарку, музеїв, працює щотижневий кінопоказ для спільного перегляду фільмів.

Ми постійно працюємо над розширення кола отримувачів послуг. Так, у серпні 2023 року було підписано Меморандум з с. Гора Бориспільського району, завдяки якому ВПО Луганщини мають можливість отримати гуманітарну допомогу при виїзді спеціалістів гумхабу в с. Гора. У співпраці з Бахмутською міською радою жителі м. Бахмут, які проживають в Броварській громаді, отримують допомогу від Бахмутської громади при Сватівському гумхабі. На сьогодні досягнуто домовленостей з місцевою владою смт. Бородянка - луганським ВПО, які мешкають в цьому населеному пункті теж буде централізовано доставлятися гуманітарна допомога. Вже відбулася перша зустріч з земляками, які мешкають в модульному містечку на території Бородянської громади - привезли допомогу та зібрали потреби людей для подальших візитів.

В Центрі постійно проводить первинний медичний прийом медичний працівник КНП «Сватівська БПЛ»: можна отримати консультацію, виміряти первинні показники організму, отримати безкоштовні ліки тощо. Щомісячно проводиться прийом лікарем КНП «Сватівська БПЛ». Психологи Міжнародного Медичного Корпусу надають психологічну консультації ( прийом по запису). В рамках укладеного Меморандуму про співпрацю зі Східноукраїнським національним університетом ім. Володимира Даля кафедрою психології було організовано захід для ВПО щодо підтримки ментального здоров’я по програмі О. Зеленської «Ти як?».

Спеціалісти Сватівської МВА постійно працюють над пошуком та налагодженням партнерства з благодійними фондами, меценатами, міжнародними донорами з метою залучення допомоги та підтримки для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, щоб робота гумхабу була ефективною, а допомога людям - дієвою.

В планах – організація екскурсій, проведення літніх оздоровчих заходів для діток ВПО, розширення надання адміністративних послуг та багато іншого.

Ми працюємо для людей! Ми гуртуємо луганчан! Ми віримо в Перемогу та повернення в рідний край! Слава Україні!

Ми в соцмережах:

Сайт Сватівської МВА https://svativska-gromada.gov.ua/

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100087521023621.

Телеграм-канал https://t.me/svativska_mva

Координаційний центр:

телеграм-канал: https://t.me/svatovehub ,

сторінка в Фейсбуці: https://www.facebook.com/svatovehub

Сватова Лучка https://www.facebook.com/profile.php?id=100085672159737

Сватівська освіта https://www.facebook.com/profile.php?id=100083712379285

Сватівський ліцей номер шість Сватівської міської ради https://www.facebook.com/svativskijlicejnomersistsvativs

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису