Фото без опису

Мета роботи гуманітарних хабів Луганщини, не тільки гуманітарна допомога, а й гуртування луганських ВПО, психологічна підтримка, соціальна адаптація. Це стосується не тільки дітей, а й дорослих різних вікових категорій. Саме, в Міжнародний день біженців, який відзначається 20 червня, в Сватівському хабі було проведено заходи соціально-педагогічної та психологічної підтримки родин з дітьми та творчий майстер-клас для жінок з числа ВПО. Організаційну допомогу у проведенні заходів надали Відділ культури, молоді та спорту Сватівської міської ради та представники БО СОС - дитячі містечка, яка розташовується в м. Бровари.

Для дітей було запропоновано участь у творчому майстер-класі з виготовлення яскравих поробок з різних видів матеріалів для творчості та ігротека по методиці «плейбас», де діти в колі друзів мали можливість в ігровій формі на свіжому повітрі під запальну музику позайматися фізичними вправами.

Для жінок, які завітали на захід, психологинею БО СОС – дитячі містечка було запропоновано арт терапевтичне зайняття - «Шлях до себе», направлене на зняття напруги та стресу, розвиток уваги та пам’яті. А по його закінченню - проведено майстер-клас з миловаріння. Кожна учасниця власноруч виготовила чудові та яскраві вироби з мила.

Захід завершився груповим фото на згадку, а дітлахи написали свої мрії на Мапі дитячих бажань, яка розміщена в Сватівському хабі!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису