Фото без опису

Відбувся робочий візит начальника Сватівської МВА Олександра МІТКЕВИЧА та директора КП «СВАТОВЕ – БЛАГОУСТРІЙ» Вячеслава ГАРЬКАВЕНКА до Ківерцівської міської ради Волинської області. Зазначимо, що місто Ківерці є містом-побратимом Сватового з 2016 року, коли під час проведення АТО на території нашої громади базувалися підрозділи ЗСУ з Волині.

Метою візиту до м. Ківерців став пошук тимчасового житла для ВПО з Луганщини, огляд місць тимчасового проживання та налагодження співпраці з місцевими органами влади приймаючих громад.

Під час зустрічі з головою Ківерцівської громади Олександром КОВАЛЬЧУКОМ та секретарем ради Оксаною БАРАНОВИЧ було організовано ознайомлення Сватівської делегації з місцем тимчасового проживання у с. Тростянець Ківерцівської громади.

Приміщення колишньої будівлі школи-інтернату переобладнано на багатоквартирний комплекс МКП за допомогою коштів ЄС. Це комфортні 1-но та 2-во кімнатні квартири, обладнанні всім необхідним для проживання, які надаються для жінок з дітьми, багатодітним родинам та іншим вразливим категоріям ВПО. Територія МКП благоустроєна та має місця для проведення дозвілля, як дітей, так і дорослих. Проживання безкоштовне (плата тільки за інтернет) та не обумовлено строками. Також місцева влада пропонує працевлаштування на території громади: в дитячих садочках або закладах середньої освіти та ПраТ «Тростянецький м’ясопереробний комбінат». На сьогодні у закладі є вільні квартири, які можуть бути надані для проживання луганських ВПО.

У разі зацікавленості у проживанні в МКП с.Тростянець Ківерцівської ТГ для інформаційного супроводу звертайтеся на телефон "гарячої лінії " Сватівської МВА: 0938035287

Також відвідавши Луцьк, очільник Сватівської громади завітав до земляків – гуманітарного хабу, яким опікується Щастинська міська військова адміністрація, де обговорив питання організації спільної роботи хабів громад з начальником Щастинської МВА Сергієм ПРАЩУРОМ. Було досягнуто домовленість про партнерство у напрямку допомоги ВПО наших громад, які тимчасово мешкають у м. Луцьку та м. Бровари.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису