Фото без опису

18 жовтня уся світова спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Ініціатива, започаткована у 2007 році Європейським парламентом, направлена на консолідацію діяльності з підвищенням рівня обізнаності щодо цього злочинного способу шахрайства та покликана на привернення уваги громадськості до цього явища.

Торгівля людьми на сьогоднішній день є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України проблема торгівлі людьми загострилася та стала нести ще більшу безпеку українцям.

Сьогодні в Координаційному центрі при Сватівській МВА в м. Бровари начальником відділу соціального захисту населення Сватівської МВА було проведено заходів консультативного та роз’яснювального характеру цієї теми для відвідувачів та працівників хабу. Обговорили ризики та обставини потрапляння людей в сучасне рабство, алгоритми дії у разі загрози, психологічні та соціальні наслідки для жертв цього злочину. Також було роздано поліграфічні буклети відповідної тематики, у тому числі і з адресами і телефонами служб, до яких треба звертатися у разі потрапляння в небезпечну ситуацію.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису