Шановні абоненти  МКП «Сватівський водоканал»,  повідомляємо Вас  що останнім часом до підприємства  надходять звернення  абонентів щодо відсутності водопостачання та аварій на мережах  водопостачання споживачів.

Причиною аварій на мережах водопостачання споживачів є замерзання мережі внаслідок різкого зниження температури повітря та відсутність належного утеплення водопровідних мереж та колодязів на межі з єднання споживачів.

НАГАДУЄМО,  що згідно «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання  та водовідведення в населених пунктах»:

14.3. Підготовка внутрішніх мереж арматури, обладнання і вузлів обліку до роботи взимку входить до обовязків споживачів.

До зимового періоду споживачі повинні:

а) ліквідувати всі наявні та приховані витоки води;

б) замінити або відремонтувати аварійні ділянки трубопроводів та обладнання;

в) відключити всі тимчасові водопровідні лінії,  обладнані на літній період;

г) захистити  вузол обліку та підведені до нього трубопроводи від замерзання,  при  цьому  необхідно  забезпечити  безперешкодне зняття показів засобів обліку;

ґ) у холодних приміщеннях,  де прокладені водопровідні труби, здійснити  їх  теплову  ізоляцію,  вставити шибки,  відремонтувати двері та забезпечити їх щільне зачинення;

д) забезпечити   ремонт   дверей  та  справну  роботу  систем опалення на сходових майданчиках,  де прокладені труби,  а там, де немає опалення, - достатню теплову ізоляцію водопровідних труб;

є) забезпечити влаштування подвійних люків або утеплення ляд у водомірних камерах.

Згідно «Правил»  у разі виявлення витоку води через зіпсування санітарно – технічних приладів та арматури, пошкодження внутрішньої ( в т.ч. внутрішньо будинкової) мережі водопостачання з вини споживача, останній здійснює розрахунок за виконання робіт по усуненню аварій  та нераціональне використання води.

Шановні Сватівчани, з метою одержання безперебійного та якісного водопостачання,  переконливо  просимо Вас  виконувати вимоги п.14.3 «Правил» та підготувати мережі до роботи взимку.

Виконання цих Правил забезпечить заощадження Ваших коштів та поліпшить якісне водопостачання.


за інформацією МКП "Сватівський водоканал"