«Театр – це мФото без описуи, це мрії через край…а що у ньому – не питай, воно само в душі твоїй озветься» - ці слова сватівської поетеси Олени Гур’євої стали справжнім девізом театральних свят, що проходили і проходять на Сватівщині. І заключний етап І міського фестивалю аматорського мистецтва «ТЕАТРАЛЬНА ВЕСНА СВАТІВЩИНИ-2021», що відбувся 19 березня 2021 року в приміщенні СМНД «Сватова Лучка», ще раз підтвердив стале твердження, що театрально-мистецькі традиції рідного краю, закладені корифеями народного театру минувшини, зоріють новими обріями на творчому небосхилі Сватівщини.

Відбірковий етап показав високий рівень театральних дійств, що продемонстрували колективи закладів освіти Сватівської громади. У фінальний тур фестивалю було обрано кращих з кращих.

Відкриваючи фестиваль, Сватівський міський голова Віта СЛІПЕЦЬ відзначила високий рівень фестивалю, привітала юних артистів і всіх тих, хто причетний до цієї справи. Листами подяки Сватівської ОТГ було нагороджено керівників театральних колективів, які пройшли до фіналу, а юні театрали отримали солодкі подарунки від Сватівської міської ради.

Дійства, що одне за одним розгорталися на сценічних підмостках, нікого не залишали байдужими. У глядацькій залі панувала урочиста і хвилююча атмосфера, адже всі – і артисти, і школярі, і вчителі, і батьки, затамувавши подих, слідкували за тими подіями, що розгорталися на сценічному майданчику.

Визначити переможців заходу повинно було журі на чолі з начальником відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради К. Бойковою.

Тож, за підсумками фіналу фестивалю було визначено переможців:

Молодша вікова категорія:

Гран-прі фестивалю – театральний колектив «Бенефіс» КЗ «Сватівський ліцей №6», керівник Наталія Болховецька…..

ІІ місце – театральний колектив КЗ «Мілуватський ліцей», керівник Тетяна Вітошко

Середня вікова категорія:

Гран-прі фестивалю – театральний колектив КЗ «Сватівський ліцей №7», керівник Любов Заходякіна

І місце – театральний колектив КЗ «Сватівський ліцей №2», керівник Валерія Дудник

ІІ місце – театральний колектив КЗ «Сватівський ліцей №8», керівник Андрій Зарченко

Старша вікова категорія:

І місце – театральний колектив КЗ «Сватівський ліцей №1», керівник Наталія Білоцерківська

Пишаємося, що на Сватівщині зростають такі талановиті та обдаровані діти! Бажаємо успіхів та перемог на шляху до театрального олімпу!