12 січня 2021 року Міністерством освіти і науки України затверджено нову редакцію Базового компоненту дошкільної освіти, що є Державним стандартом дошкільної освіти в Україні. Цей документ  продовжує реформу дошкільної освіти з урахуванням наступності дошкільної та загальної середньої освіти. 
Дошкільна освіта є невід’ємним складником та першим рівнем у системі освіти – стартовою платформою особистісного розвитку дитини.
Задля підтримки освітніх реформ за ініціативи  Сватівського міського голови Віти Сліпець відділом освіти Сватівської міської ради розпочато пілотний проєкт «Дошкілля у сучасному освітньому просторі», який зорієнтований на всебічний розвиток дітей дошкільного віку.
Першими учасниками «Пілоту» стали комунальний заклад дошкільної освіти (ясла–садок) № 2 «Веселка», у якому освітні послуги будуть надавати викладачі англійської мови комунального закладу «Сватівський ліцей № 7», та комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «Малятко», де працювати з дітьми будуть викладачі англійської мови комунального закладу «Сватівський ліцей № 8».
Педагоги, які беруть участь у проєкті, – це творчі, ініціативні, відповідальні та талановиті особистості, для яких робота – це не тільки необхідність, а й задоволення. Використовуючи у своїй роботі сучасні методи й прийоми, двічі на тиждень педагоги будуть знайомити дошкільнят із дивовижним всесвітом англійської мови та готувати їх до вивчення іноземної мови у класі.
Заняття проходитимуть у формі гри і сприятимуть розширенню комунікативного досвіду дітей і підготовці їх до початкової школи.
 Проєкт стартував. Успіхів на шляху його реалізації всім учасникам!