8 квітня депутати СваФото без описутівської міської ради працювали в територіальних виборчих округах Сватівської громади.

Про проблеми жителів сіл Кругле, Рудівка, Містки (територіальний виборчий округ №1) дізнавалися депутати Любов Полякова, В’ячеслав Волков, Сергій Медвідьов, Олександр Чернецький, Сергій Дябелко, адміністратор ЦНАПу Сватівської міської ради Інна Ткачук.

В територіальному виборчому окрузі №4 працювали секретар Сватівської міської ради Тетяна Бервено, депутати Валерій Чайка та Наталія Луцишена, адміністратор ЦНАПу Сватівської міської ради Катерина Крюкова.

Питання, які хвилювали жителів цих виборчих округів майже однакові. Це якість дорожнього покриття і можливість транспортного сполучення з центром громади. В усіх відвіданих населених пунктах піднімалися питання земельних відносин, зокрема можливість отримання 2-х га земельних угідь для ведення особистого селянського господарства та ситуація щодо використання сіножатей і пасовищ.

Говорили і про стан надання медичної допомоги у віддалених селах: Маньківці, Круглому, Свистунівці. 

Під час прийому громадянами озвучено чимало наболілих питань, зокрема щодо благоустрою територій, облаштування майданчиків для збирання сміття, видалення застарілих дерев і кущів.

 У спілкуванні з депутатами жителі територіальних виборчих округів клопотали й про вирішення особистих питань: надання матеріальної допомоги та субсидій на покриття витрат за комунальні послуги, отримання компенсаційних виплат фізичними особами, що надають послуги на непрофесійній основі, організація дитячого дозвілля.

При обговоренні нагальних проблем, керівники фермерських господарств, одноосібники, фізичні особи-підприємці сіл Маньківка та Свистунівка підтримали ініціативу Сватівського міського голови Віти Сліпець в наведенні належного стану територій  населених пунктів, де вони проживають, так як благоустрій відіграє важливу соціальну, екологічну і економічну роль у розвитку населених пунктів.

Спілкування з людьми показало, що староста на селі є відповідальною особою перед громадою. Це складна робота, яка потребує не лише уваги, а й прийняття зважених рішень, участі у вирішенні місцевих проблем громади, пошуків додаткового фінансування та перетворення громади на живий та активний механізм, який здатний плідно та щоденно співпрацювати з місцевою владою. 

Низку звернень депутати вирішили відразу, надавши заявникам вмотивовані відповіді та роз’яснення. Окремі ж заяви взяті до розгляду та доопрацювання керівникам відповідних структурних підрозділів міської ради.