Щорічно у другу нФото без описуеділю травня в Україні офіційно відзначають свято, що присвячене одній з найрідніших людей у житті – матері.

У Сватівській громаді свято Дня матері відзначили 14 травня у комунальному закладі «Сватівська міська бібліотека ім. Т.А. Полякова». Гостями свята були жінки Сватівської громади, відзначені почесним звання «Мати–героїня», мати військовополоненого моряка Євгена Семидоцького, багатодітні матері, матері дітей з особливими потребами та матері з національних меншин Сватіваської громади.

З привітальними словами виступили заступник Сватівського міського голови Ірина Корлякова та голова Сватівської районної ради Людмила Русанова.

Святковими виступами привітали матерів вихованці міської школи мистецтв ім. В Зінкевича. Свої авторські вірші, присвячені мамі, зворушливо зачитували місцеві поетеси - Лідія Соколко та Олена Гур’єва.

За круглим столом у теплій родинній обстановці присутні пригощалися чаєм з солодощами та спілкувалися про наболілі питання.

Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку «Скорботній матері» у с. Мілуватка.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.

Щасливі діти ростуть у дружній родині й під опікою щасливої матері.