Щорічно, починаючи з 1977 р. по всьому світу 18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. Цей день є приводом для підвищення обізнаності про те, наскільки музеї є важливими у розвитку суспільства.

Україна має досить значну кількість визначних історико-культурних пам’яток, діє близько 5 тисяч музеїв, які є центрами збереження та популяризації історико- культурної спадщини, візитними картами кожного регіону. Так і у Сватівській громаді музей посідає почесне місце.

      Фонди Сватівського міського краєзнавчого музею нараховують близько 10 тисяч експонатів, це цікаві музейні колекції посуду, дзвіночків, самоварів, фотознімків, нумізматики та вишивок. Жителі громади часто передають на зберігання до закладу навіть сімейні реліквії, завдяки чому фонди постійно поповнюються і відображають обличчя громади.

    Музей завжди гостинно відчиняє двері для відвідувачів різних вікових категорій та верств населення. Співробітники музею готові провести захоплюючі та змістовні тематичні екскурсії, організувати актуальні та цікаві заходи, яскраві виставки та презентації, що поповнюють знання громади з багаторічної історико-культурної спадщини України та краю.

      Шановні працівники Сватівського міського краєзнавчого музею!

    Ми сердечно дякуємо вам за сердечне тепло та увагу, яку ви надаєте кожному відвідувачу. Багаторічна плідна праця вашого колективу сприяє підвищенню культурної якості життя та соціальної мобільності людей. За вагомий внесок у справі патріотичного виховання молоді, активну участь у проведенні суспільних заходів, формуванні естетичних смаків населення та піднесення іміджу Сватівської громади.

     Музей та громада – береги однієї історичної ріки пам’яті, якою молоде покоління рухається в майбутнє. Тож нехай цей шлях буде плідним та перспективним!

 

За інформацією відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради