За ініцФото без описуіативи Сватівського міського голови Віти Сліпець у Сватівській громаді у лютому 2021 року був оголошений серед активного учнівства та молоді Сватівщини. Мета заходу - залучити до проєктної діяльності молодь Сватівщини задля підвищення рівня соціальної згуртованості у громаді.

Перед конкурсантами стояло завдання надати проектні пропозиції щодо створення умов для комфортного відпочинку та дозвілля мешканців громади.

Учасниками проєкту є учні 8-11 класів закладів освіти Сватівської громади за участі координаторів з числа педагогів. У квітні вони презентували свої мініпроєкти.

19 травня у Сватівському міському молодіжному центрі «Слобожанська духовна криниця імені Миколи Щепенка» зустрілися учасники конкурсу: активні, ініціативні, креативні команди та їх координатори з закладів освіти територіальної громади.

Вітала присутніх на заході Сватівський міський голова Віта Сліпець. У свої промові вона подякувала кожному учаснику конкурсу за небайдужість до рідного краю та плідну працю. Фото без опису                                                                Також до вітання долучилися заступник Сватівського міського голови Ірина Корлякова, начальник відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради Кристина Бойкова, начальник відділу освіти Сватівської міської ради Олена Юхновець, які були у складі конкурсної комісії.

Також очільниця громади оголосила переможців конкурсу це:

- комунальний заклад «Сватівський ліцей № 8»;

- комунальний заклад «Гончарівський ліцей»;

- комунальний заклад «Свистунівський ліцей».

Переможці отримали призові сертифікати, які вони зможуть використати для реалізації своїх проєктів, кожен з них на суму -16500 грн., інші команди-учасники отримали дипломи.

По завершенню заходу учасників конкурсу запросили познайомитися, поспілкуватися та обмінятися досвідом за чаєм зі смаколиками.

Конкурс мініпроєктів «Комфортне дозвілля» - це понад двох місяців пошуків, ідей, пропозицій та обговорень. Це залучення близько 100 дітей та педагогів до проєктної діяльності. Сватівська міська рада й надалі сприятиме створенню умов для розвитку у підростаючого покоління соціальних, громадських, культурних компетентностей, творчого та інтелектуального розвитку юних мешканців/нок громади.