У Сватівській громаді відбФото без описуулося шосте пленарне засідання сесії міської ради. Депутатами було розглянуто 203 питання, 191 із них – земельні. Вони стосуються надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва індивідуальних гаражів. Більше ста питань – це затвердження технічної документації до раніше прийнятих рішень сільськими радами. Майже 30 питань стосувалися надання земельних ділянок учасникам АТО/ООС.

Народні обранці розглянули питання про затвердження офіційної символіки Сватівської територіальної громади: герб і прапор. Історичний козацький Герб, який з 1760-х рр. мала печатка місцевого сотенного правління Сватова Лучка, у формі щита польської форми. Опущений меч, поставлений над півмісяцем, оберненим рогами до гори на малиновому фоні. Червоний колір Герба символізує мудрість, сміливість і кров, яку проливали за батьківщину. Меч – символ козацтва. Півмісяць (цята) елемент святительського облачення Пресвятої Богородиці, Яка своїми покровами завжди сприймалася козацтвом, як покровительниця та захисниця. Прапор Сватівської територіальної громади має червоно-малиновий колір, який уособлює собою історичну приналежність Сватівської територіальної громади до козацького роду, бо саме козаки Ізюмського Слобідського полку заснували місто Сватове та прилеглі хутора і села громади. Синій колір – колір Державного Прапора України, який символізує небо. Жовтий – колір Державного Прапора України, який символізує пшеничне колосся. Герб громади, розташований в центрі прапору на синьо-жовтому фоні.

Бурхливе обгФото без описуоворення викликало питання нищівної вирубки лісових масивів. Друга частина сесії проводилася у форматі виїзного засідання на місці вирубки у с. Містки. На цих лісових масивах з’явилися чималі площі нахабно знищеного лісу. Знищується зелені насадження без жалю та роздумів про наслідки в екосистемі після таких дій. Тому Сватівський міський голова Віта Сліпець та депутатський корпус Сватівської міської ради й надалі всебічно сприяти попередженню незаконної вирубки сватівських лісів.