Створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - ОСББ) – це нагальна проблема для Сватівської громади. На превеликий жаль на території громади власники квартир багатоповерхових будинків не створили жодного ОСББ. Тому проєкт «Добрі сусіди – одна країна», який направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ, вкрай цікавий і актуальний для працівників Сватівської громади.

31 травня у Сватівській міській раді. Над ініціативою працюватиме Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» (ІМР) за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». На презентації були присутні представники 14 ОСББ, Управління економіки, Управління ЖКГ, керівництво міської ради, куратор проекту Самойлова Юлія.

Сватове - одне з 15 цільових міст Донецької та Луганської областей, що будуть охоплені проєктом. Через тісну співпрацю з місцевою владою, надання консультаційної та менторської допомоги активу ОСББ та ініціативним групам, впровадження проєкту «Добрі сусіди – одна країна» сприятиме поширенню практики створення нових ОСББ у мiстi та обміну досвідом між ними, збільшенню кількості асоціацій ОСББ та неурядових організацій, модерування діалогу між владою та ОСББ.

Сватівська міська рада готова всебічно готова сприяти та допомагати власникам квартир багатоповерхових будинків у створенні ОСББ, що суттєво вплине на вирішення проблемних питань щодо управління багатоповерховими будинками та прибудинковими територіями.

Прес-центр Сватівської міської ради