СватівськаФото без опису громада вперше відзначила День об’єднаної територіальної громади. На свято зібралися керівники громади та району, депутати Сватівської міської ради, старости сіл, селищ, працівники підприємств, установ та організацій.

Сватівський міський голова Віта Сліпець привітала жителів громади: «Сватівська громада – це спільнота працьовитих, доброзичливих та гостинних людей, громада можливостей і бажань іти вперед, розвиватись, впроваджувати нові ініціативи. І сьогодні ми впевнено розбудовуємо місцеве самоврядування, дбаючи про людей у кожному селі, у кожному найменшому населеному пункті, і закладаємо міцний фундамент для подальшого розвитку громади в майбутньому.»

З вітанням виступили голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та голова Сватівської районної ради Людмила Русанова.  

В рамках заходу відбулося урочисте підняття та вручення старостам сіл, селищ прапорів Сватівської громади.

Творчі колективи Сватівщини подарували глядачам святкові виступи. 

 

Довідково:

12 червня 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 717-р. згідно з реформою децентралізації Сватівська громада об’єднала в собі Сватівську міську раду, Гончарівську, Круглівську, Маньківську, Мілуватську, Містківську, Петрівську, Рудівську, Свистунівську, Травнівську сільські ради Сватівського району та Новомикільську сільську раду Кремінського району, що ліквідувався.