30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків, і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим протидіяти торгівлі людьми.

29 липня 2021 року за ініціативи Сватівського міського голови Віта Сліпець був проведений вуличний інформаційно-роз’яснювальний захід - опитування за фотоматеріалами «Розпізнай: торгівець чи жертва?» з метою привернення уваги мешканців Сватівської територіальної громади до злочину «торгівля людьми». Захід був проведений структурними підрозділами Сватівської міської ради Луганської області: комунальною установою «Сватівським міським центром соціальних служб», відділом соціального захисту населення, службою у справах дітей на чолі з секретарем Сватівської міської ради Тетяною Бервено було

Торгівля людьми – це порушення прав людини та форма рабства, продовжує існувати у ХХІ столітті і є актуальною проблемою для всіх країн світу, включаючи і Україну. Вона не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються і легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже боротьба із цим злочином, порушенням прав людини у сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Треба пам’ятати: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації.

Кожен постраждалий має право на допомогу.

Номера телефонів «гарячих ліній»:

527 або 0 800 505 501 - Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

116 123 – «гаряча лінія» із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

Відділ соціального захисту населення Сватівської міської ради