День НезалеФото без описужності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

Сьогодні у Сватівському міському сквері відпочинку громада святкувала 30-ту річницю незалежності України.

Вітала з державним святом Сватівський міський голова Віта Сліпець: -"Створити країну мрії ми можемо тільки разом. Кожен з вас – невід’ємна частинка пазла, без якої неможливий малюнок квітучої України.... У цей час варто усвідомити, що нашу незалежність слід захищати кожного дня і кожному з нас. Комусь – зі зброєю в руках. Комусь – з учительською указкою, а комусь – з медичним скальпелем. Ми твердо стоїмо на своєму, бо рухаємося вперед. І я вдячна кожному жителю нашої Сватівської громади за внесок у незалежність....". Також вітала зі святом жителів громади голова Сватівської районної ради Людмила Русанова.

На заході відзнаками Сватівського міського голови були нагороджені окремі працівники підприємств, установ, організацій, військовослужбовці за особистий внесок у розвиток громади, вагомі досягнення у праці, активну громадянську позицію та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Творчі колективи сільських будинків культури привітали жителів та гостей громади святковими виступами.

По завершенню урочистостей у міському сквері о 21-00 розпочалася дискотека.